Кошик пустий
... додайте до нього смачну їжуЯким же насправді буває рисовий оцет, для чого він використовується і чому необхідно його застосовувати?
Традиційно су застосовується для скріплення рису, щоб в процесі приготування суші він не розвалювався. Завдяки йому суші та роли мають рівну форму і не розвалюються, якщо взяти їх паличками.
Су використовується для нормалізації обміну речовин, покращення функцій шлунку. Крім того, його рекомендується вводити в свій раціон в разі, якщо необхідно поповнити запас мікроелементів.
Найчастіше прийнято вважати, що такий продукт готується лише в одному виді, оскільки в рецептах або в магазинах можна зустріти виключно одну певну баночку. Однак це далеко не так, адже на сьогоднішній день існує як мінімум три його основні види:
Залежно від виду, відрізняється й сфера застосування. Білий використовують для рису в суші, а ось червоний - для супів і салатів, а чорний - відмінний маринад, в якому вимочують рибу і морепродукти.
В Європі такий продукт виготовляється на фабриках і промислових потужностях, проте в Японії зберегли природний процес його приготування, що триває близько шести місяців. Для цього його залишають бродити під сонцем на відкритому повітрі. Як правило, приготування відбувається біля префектури Кагосіма, де почали створювати оцет близько двох сотень років тому.
Цей вид продукту готується в спеціальних ємностях - глечиках, що мають досить велику висоту (близько 60 см). Глечики мають округлі боки, а зверху накриваються спеціальними кришками.
Для приготування необхідна спеціальна температура: не менше двадцяти градусів, а також доступ до джерел чистої води.
У квітні глечики наповнюють «заправкою» - розпареним рисом, грибком кодзі та водою. Потім їх накривають, зберігаючи герметичність, і залишають стояти під сонцем на весь термін бродіння.
Вночі рідину за допомогою бамбукової палиці перемішують, насичуючи киснем і перевіряючи ступінь готовності. За кольором оцет може бути декількох відтінків, які свідчать про його готовність. Деяку частину вже готового продукту можуть відправити настоюватися протягом декількох років, що надає йому аромату, більш насиченого кольору і яскравого смаку.