Факти про суші: від історії до трендів

Сьогодні суші у Львові стали такими популярними, що їх замовляють щодня і ласують із задоволенням. Однак вони не тільки в Україні займають пальму першості за, але й у всьому світі. А тому ми розповімо кілька цікавих фактів про цю улюблену страву.

Від назви до інгредієнтів для суші

Найголовніша цікавинка про суші стосується найбільш банальної речі, а саме – назви цієї страви. Насправді правильно говорити «сусі», згідно з японською транскрипцією. Ця помилка у вимові міцно закріпилася у нас через те, що спочатку назва страви переводилася саме з англійської, а не з японської, адже популяризація суші у нас почалась після їх відкриття в Америці, а не в Азії.

Говорячи про інгредієнти, не можна не згадати про рибку. Найпопулярніші види ролів готуються в основному з тунця. Сьогодні ця риба є найдорожчою на будь-якому рибному ринку, проте раніше її вживали в їжу виключно бідні верстви населення.

Стосовно васабі також є досить цікава історія. Спочатку він подавався до суші не як додаток або соус, а як засіб, за допомогою якого можна було вбити бактерії в сирій рибі перед її вживанням. Особливо це було популярно в Азії. Сьогодні ж васабі подається до суші, скоріше, за звичкою. Крім того, все васабі, яке можна відшукати за межами Японії і Китаю, несправжнє.

Цікаво, що креветки, з яких робляться роли, привозяться в ресторан не розмороженими, а в цільній брилі льоду. Вважається, що саме так вони зможуть зберегти свою консистенцію і натуральний морський смак.

Незвичайним є й історія видобутку водоростей норі. Спочатку вони не вирощувались окремо й за цим процесом ретельно не стежили, як-то роблять сьогодні. Раніше вони росли на доках, на дерев’яних ніжках. А тому, щоб вжити їх в їжу, водорості спочатку відскрібалися звідти гострим ножем.

Технологія приготування та вживання суші

Сьогодні в Азії роли готуються не тільки в ресторані, але і за допомогою спеціальних роботів або навіть автоматів, які можна зустріти в магазині або на вулиці. А якщо зайти до ресторану – то можна побачити, що суші готуються виключно чоловіками. Вважається, що температура тіла жінок дещо інша, а тому їх руки можуть бути гарячішими, що може зіпсувати прохолодну рибу та рис.

Не можна не згадати цікавинку, яка стосується кухонного приладдя. Вважається, що ніж для суші є праправнуком самурайського меча, а тому за ним потрібно так само ретельно та постійно доглядати. Наприклад, його необхідно заточувати кожен день.

А ще деякі азіатські ресторани придумують все нові й нові способи подачі цієї страви. Наприклад, в деяких закладах сети ролів подаються на оголених жіночих тілах, прикриваючи наготу смачними шматочками. Існують навіть спеціальні правила, які забороняють говорити з цими жінками під час трапези.

І на завершення додамо, що після того, як суші набрали популярності в Японії, вони стали такими дорогими, що ними навіть дозволялося платити податки!

Читайте також
17
April
Найнезвичніші види суші та ролів

Суші у Львові навіть з плином часу лишаються найпопулярнішою стравою, яка допомагає внести різноманіття у звичний раціон. А якщо ви хочете знати, які оригінальні варіанти ролів існують у всьому світі – читайте далі нашу статтю.  Які роли вважаються незвичними Найбільш оригінальний варіант японських смаколиків, який можна зустріти, містить у собі шматочки тропічних фруктів. Й ні, […]

17
April
Що таке боули?

Не лише суші у Львові мають доволі великий попит, а ще й інші японські страви. Наприклад, боули, які охоче замовляють на вечерю та обід. А якщо ви не знаєте, що це й для чого – читайте нашу статтю. Боул: що це таке й для чого треба Насправді боул – це страва не стільки азійської, скільки […]

06
May
Японські ножі для суші

Замовляючи суші у Львові, ми отримуємо смачні, красиво оформлені страви, й рідко замислюємося над тим, як саме вони були приготовані. Сьогодні ми розповімо про головний інструмент на японській кухні – ножі, які мають таке саме значення, як меч у самурая. Основні японські ножі для риби і морських мешканців   Залежно від типу і особливостей продукту […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Sushi-Go