Руйнуємо міфи про суші!

Суші і роли є найпопулярнішими стравами азіатської кухні. А тому не дивно, що доставка суші у Львові така популярна. Однак чи знаєте Ви про те, що існує безліч міфів щодо суші, в які багато хто вірить донині, та які насправді не є правдивими?

Батьківщина суші та інші стереотипи про Азію

Насправді найпопулярнішим міфом, у який ми віримо, є той, що говорить нам, буцім-то роли родом з Японії. Але ці страви не мають ніякого відношення до неї. Так, роли спочатку були винайдені в Лос-Анджелесі й досить-таки недавно – в 70-х роках минулого століття. Цікаво, що в Японії ця страва з’явилася досить пізно й готується, в основному, для приїжджих.

А ось історія суші тягнеться корінням до стародавнього Китаю, де створили унікальний метод зберігання свіжої риби: її чистили та присипали рисом, що в наслідку викидався після її вживання. А сама назва страви з’явилася тільки через шість сотень років.

Ще у нас сформувався міф щодо споживання саке саме завдяки його поширенню в кінематографі. Навіть в Азії, коли відвідувач приходь в суші-бар, він може замовити будь-який напій з тих, що йому подобаються. Немає певних вимог до напою до азіатської кухні – це може бути як вино, так і солодка вода або навіть чай.

Іще однією поширеною помилкою є думка про те, що їсти суші треба тільки паличками. Навіть в японських ресторанах часто суші й  роли подаються без інструментів. А тому, якщо немає можливості освоїти мистецтво володіння паличками – то можна з легкістю продовжити споживати цю страву руками.

Культура споживання суші та ролів

Ще один популярний міф стосується думки, буцім-то суші треба буквально заливати соєвим соусом. Як правило, багато людей опускає суші в соус повністю, так, щоб рис гарненько просочився. Однак цю страву варто їсти зовсім по-іншому. Для цього необхідно вмочити тільки кінчик риби в соус, залишаючи рис повністю сухим.

Багато людей також вважають, що для суші підійде будь-який рис. Однак правильно підібраний рис є ключовим інгредієнтом цієї страви. На жаль, не кожен сорт підходить для того, щоб з його допомогою приготувати цю страву. Багато ресторанів витрачають місяці та навіть цілі роки на пошук ідеального сорту рису, а тому приготувати їх з найдешевшого магазинного точно не вийде.

Хтось все ще думає, що суші та роли готуються тільки зі свіжої риби. Однак так роблять виключно в Азії. А ось в Європі і США існує безліч цікавих варіантів цієї страви, наприклад, з солоної, копченої, масляної та навіть маринованої риби. Окремої популярності набирає тренд з обсмаженими шматочками червоної риби, що дозволяє значно продовжити термін зберігання суші після їх замовлення у ресторані.

А ще люди вважають, роли можуть призводити до ожиріння. Незважаючи на те, що страва досить поживна й добре втамовує голод, вона не містить в собі великої кількості калорій. Так, жир та інші шкідливі складові замінені білком, який легко засвоюється організмом. До того ж, існує спеціальна суші-дієта, що дозволяє скидати вагу з їх допомогою.

Читайте також
17
April
Найнезвичніші види суші та ролів

Суші у Львові навіть з плином часу лишаються найпопулярнішою стравою, яка допомагає внести різноманіття у звичний раціон. А якщо ви хочете знати, які оригінальні варіанти ролів існують у всьому світі – читайте далі нашу статтю.  Які роли вважаються незвичними Найбільш оригінальний варіант японських смаколиків, який можна зустріти, містить у собі шматочки тропічних фруктів. Й ні, […]

17
April
Що таке боули?

Не лише суші у Львові мають доволі великий попит, а ще й інші японські страви. Наприклад, боули, які охоче замовляють на вечерю та обід. А якщо ви не знаєте, що це й для чого – читайте нашу статтю. Боул: що це таке й для чого треба Насправді боул – це страва не стільки азійської, скільки […]

06
May
Японські ножі для суші

Замовляючи суші у Львові, ми отримуємо смачні, красиво оформлені страви, й рідко замислюємося над тим, як саме вони були приготовані. Сьогодні ми розповімо про головний інструмент на японській кухні – ножі, які мають таке саме значення, як меч у самурая. Основні японські ножі для риби і морських мешканців   Залежно від типу і особливостей продукту […]