Руйнуємо міфи про суші!
Суші і роли є найпопулярнішими стравами азіатської кухні. А тому не дивно, що доставка суші у Львові така популярна. Однак чи знаєте Ви про те, що існує безліч міфів щодо суші, в які багато хто вірить донині, та які насправді не є правдивими?
Батьківщина суші та інші стереотипи про Азію
Насправді найпопулярнішим міфом, у який ми віримо, є той, що говорить нам, буцім-то роли родом з Японії. Але ці страви не мають ніякого відношення до неї. Так, роли спочатку були винайдені в Лос-Анджелесі й досить-таки недавно – в 70-х роках минулого століття. Цікаво, що в Японії ця страва з’явилася досить пізно й готується, в основному, для приїжджих.
А ось історія суші тягнеться корінням до стародавнього Китаю, де створили унікальний метод зберігання свіжої риби: її чистили та присипали рисом, що в наслідку викидався після її вживання. А сама назва страви з’явилася тільки через шість сотень років.
Ще у нас сформувався міф щодо споживання саке саме завдяки його поширенню в кінематографі. Навіть в Азії, коли відвідувач приходь в суші-бар, він може замовити будь-який напій з тих, що йому подобаються. Немає певних вимог до напою до азіатської кухні – це може бути як вино, так і солодка вода або навіть чай.
Іще однією поширеною помилкою є думка про те, що їсти суші треба тільки паличками. Навіть в японських ресторанах часто суші й роли подаються без інструментів. А тому, якщо немає можливості освоїти мистецтво володіння паличками – то можна з легкістю продовжити споживати цю страву руками.
Культура споживання суші та ролів
Ще один популярний міф стосується думки, буцім-то суші треба буквально заливати соєвим соусом. Як правило, багато людей опускає суші в соус повністю, так, щоб рис гарненько просочився. Однак цю страву варто їсти зовсім по-іншому. Для цього необхідно вмочити тільки кінчик риби в соус, залишаючи рис повністю сухим.
Багато людей також вважають, що для суші підійде будь-який рис. Однак правильно підібраний рис є ключовим інгредієнтом цієї страви. На жаль, не кожен сорт підходить для того, щоб з його допомогою приготувати цю страву. Багато ресторанів витрачають місяці та навіть цілі роки на пошук ідеального сорту рису, а тому приготувати їх з найдешевшого магазинного точно не вийде.
Хтось все ще думає, що суші та роли готуються тільки зі свіжої риби. Однак так роблять виключно в Азії. А ось в Європі і США існує безліч цікавих варіантів цієї страви, наприклад, з солоної, копченої, масляної та навіть маринованої риби. Окремої популярності набирає тренд з обсмаженими шматочками червоної риби, що дозволяє значно продовжити термін зберігання суші після їх замовлення у ресторані.
А ще люди вважають, роли можуть призводити до ожиріння. Незважаючи на те, що страва досить поживна й добре втамовує голод, вона не містить в собі великої кількості калорій. Так, жир та інші шкідливі складові замінені білком, який легко засвоюється організмом. До того ж, існує спеціальна суші-дієта, що дозволяє скидати вагу з їх допомогою.