Вся правда про суші: у чому їх секрет та користь

Суші, роли, маки, сусі… Як тільки не називають цих екзотичних равликів японської кухні через їх різноманітність. Проте суть не в назві. Суші – це не просто одна зі страв японської кухні! Це справжня візитна картка країни і всього Сходу, яка впродовж останнього десятиліття стала особливо популярною по всьому світу. Та чи корисними є суші, зокрема для нас, простих українців, які так цінують борщ із часником!?) Спробуємо з’ясувати.

Справжній японський суші-майстер в першу чергу стежить за свіжістю продуктів. Особливу увагу приділяють рибі, з якої готується страва. Часто японські ресторани замовляють живу рибу, аби їхні клієнти були впевненими у якості та свіжості приготовлених суші. Також для майстрів суші надзвичайно важливим є зовнішній вигляд страви.

Японці вважають, що роли повинні виглядати бездоганно, тому для їх приготування обирають не просто свіжі, але й гарні продукти. Головні інгредієнти суші – це рис і морепродукти. Можна створити різні смакові комбінації, поєднуючи рис з дарами моря. Традиційно, до цієї страви подають соуси, які наділяють страву пікантністю та вишуканістю.

Попри красивий зовнішній вигляд, споживачі часто задумуються над питанням користі японських равликів. Вчені довели, що морепродукти, з яких роблять суші – це справжнє джерело вітамінів. Суші не піддаються термічній обробці, то ж всі корисні властивості морепродуктів збережені на сто відсотків. Перш за все слід наголосити на користі риби, яка багата білком. Білки містять всі амінокислоти, необхідні людині.

Риб’ячий жир швидше, в порівнянні з м’ясом, засвоюється організмом. Крім того, саме риб’ячий жир є «постачальником» в наш мозок спеціальних речовин, які сприяють поліпшенню пам’яті. У рибі практично немає холестерину, який є ворогом серцево-судинної системи організму. За оцінками провідних вчених, регулярне вживання риби знижує виникнення ракових захворювань, ризик виникнення аритмії серця, захищає від інсульту і сприяє попередженню раптової зупинки серця.

Основним складником рол є рис. Для японців він  – продукт номер один у щоденному раціоні. Рис є важливим джерелом клітковини, яка сприяє зниженню рівня холестерину, нормалізує діяльність кишечника, легко перетравлюється, а в шлунку здатна всмоктувати воду, займаючи певний обсяг і знижуючи цим апетит. Не дивно, що серед японців дуже багато довгожителів і практично немає грубих людей. На думку дослідників, вживання рису сприяє також підвищенню рівня інтелекту.

Ще одним компонентом суші  є спеціальні листя водорості, що називаються норі. Японці вживають норі практично щодня. Адже у цій морській капусті є велика кількість йоду, необхідна для правильного функціонування щитовидної залози. Медики навіть використовують норі у медицині. Суші найчастіше їдять з соусом васабі, який має антисептичні властивості.

Тож користь від вживання суші є очевидною. Але не слід забувати, що смак та користь кожної страва, значною мірою залежить від добросовісного кухаря. Тож  радимо обирати перевірені ресторани.

Смачного!

Читайте також
17
April
Найнезвичніші види суші та ролів

Суші у Львові навіть з плином часу лишаються найпопулярнішою стравою, яка допомагає внести різноманіття у звичний раціон. А якщо ви хочете знати, які оригінальні варіанти ролів існують у всьому світі – читайте далі нашу статтю.  Які роли вважаються незвичними Найбільш оригінальний варіант японських смаколиків, який можна зустріти, містить у собі шматочки тропічних фруктів. Й ні, […]

17
April
Що таке боули?

Не лише суші у Львові мають доволі великий попит, а ще й інші японські страви. Наприклад, боули, які охоче замовляють на вечерю та обід. А якщо ви не знаєте, що це й для чого – читайте нашу статтю. Боул: що це таке й для чого треба Насправді боул – це страва не стільки азійської, скільки […]

06
May
Японські ножі для суші

Замовляючи суші у Львові, ми отримуємо смачні, красиво оформлені страви, й рідко замислюємося над тим, як саме вони були приготовані. Сьогодні ми розповімо про головний інструмент на японській кухні – ножі, які мають таке саме значення, як меч у самурая. Основні японські ножі для риби і морських мешканців   Залежно від типу і особливостей продукту […]