доставка до 29 хвилин цілодобово
Бонуси: 0
0

0
грн.

Безкоштовно з мобільних номерів України

Бонуси: 0 грн.

Кошик пустий

... додайте до нього смачну їжу

Традиційний посуд для суші як елемент культури

01 Вересень

Матеріал і колір посуду для суші

Найбільш популярним матеріалом для виготовлення такого посуду вважається фарфор або кераміка. Їх перевага полягає в тому, що вони практично не старіють з часом і не потребують особливого догляду.

Фарфор здатний витримати високі температури, а також різкі її перепади. Кераміка може похвалитися довговічністю, а також міцністю і стійкістю до розбиття. Крім того, малюнки, нанесені на керамічне покриття, не стираються й не вицвітають з часом.

Інші елементи посуду можуть бути виготовлені з дерева, пластику або нержавіючої сталі й підбиратися відповідно до особистих переваг.

Азіатська культура не надто шанує незвичайні та яскраві кольори, а тому посуд, як правило, створюється в класичних відтінках - чорному, білому і червоному. Рідше можна зустріти бежевий, синій або жовтий посуд, який також можна використовувати в побуті.

Крім кольору, на посуді присутні й орнаменти. Класичні ієрогліфи часто прикрашають миски і чашки, однак можуть бути замінені природними мотивами - деревами, пелюстками, рослинами і так далі.

Що містить в собі набір посуду для суші?

До складу такого традиційного набору можуть входити такі види посуду:

  1. Палички. В ідеалі вони повинні бути виготовлені з натурального дерева, проте допускаються і дешевші варіанти, наприклад, з покриттям із пластику;
  2. Підставки для паличок. Використовується як для краси, так і для дотримання гігієни, адже кінчики паличок не повинні торкатися столу та будь-якої іншої поверхні;
  3. Миски. Ще їх називають тонсуї, і використовуються вони не тільки для суші, а й, наприклад, для локшини або класичного салату;
  4. Соусники. Мають різноманітні форми (від круглої до прямокутної і квадратної), та можуть мати увігнуті кути для зручного наливання і умочування суші в соус;
  5. Чаші. Це традиційна азіатська піала без ручок і з кришечкою, в якій подають гарячі супи;
  6. Тарілки. Класичні азіатські варіанти, що володіють увігнутою формою й навіть перегородками, що дозволяють використовувати соус окремо від страви;
  7. Ложки. культура азіатської їжі передбачає використання особливих ложок з кераміки, а також підставок для них.

Також в наборах можна зустріти спеціальну чашу для імбиру, а ще особливі глечики і невеликі чарки для напоїв (особливо - для саке). Сам глечик може похвалитися цікавою формою: нижня частина завжди ширша за верхню, а кути в ньому, в основному, прямокутні. Вважається, що така форма дозволяє підтримувати потрібний смак і температуру напою.

Посуд для суші містить в собі так само і вищезгадані чарки, що діляться на дві категорії: щоденні (гуінамі), що використовуються постійно під час звичайних прийомів їжі, і святкові (отеко), що мають форму у вигляді бочки і використовуються лише на свята.