доставка до 29 хвилин цілодобово
Бонуси: 0
0

0
грн.

Безкоштовно з мобільних номерів України

Бонуси: 0 грн.

Кошик пустий

... додайте до нього смачну їжу

Японські ножі для суші

30 Грудень

Основні японські ножі для риби і морських мешканців

Залежно від типу і особливостей продукту можуть застосовуватися різні ножі - двосічні, з одностороннім заточуванням, топірці, клиноподібні, довгі, квадратні та інші, що полегшують життя сушистам.

Для риби

Найпопулярнішим і використовуваним є Деба. Застосовується такий інструмент для обробки риби, а саме - для відділення тушки від голови. Багато кухарів також використовують його для оброблення дрібної птиці, оскільки він здатний впоратися з незначними кісточками.

Спеціально для лосося був винайдений ніж Сакекірі, який зовні нагадує Деба, однак має більші розміри, зручні для оброблення великої тушки.

Невеликі шматки рибного філе розрізаються за допомогою Янагіба. З японської назва перекладається як «листок», а тому він має характерну, витягнуту і тонку форму, зручну для слайсинга риби.

У разі, якщо ведеться приготування з невеликих видів риби, зручніше використовувати Адзікірі - традиційний інструмент клиноподібної форми з одностороннім лезом і гострим кінчиком.

Для морепродуктів

Для кальмарів часто застосовується Ікасакі, що характеризується лезом з плавним спуском, що дозволяє здійснювати швидкий і точний різ.

Для приготування восьминога застосовують ніж Такохікі, який має незвичайну форму у вигляді гостро заточеного, витягнутого прямокутника, що використовується для максимального різу з одного боку.

Кальмари і краби можуть бути оброблені за допомогою Кайсакі - маленького інструменту, оснащеного гострим, коротким лезом для розтину панцирів та інших потреб.

Ножі для зелені та інших продуктів

Серед найпопулярніших ножів для суші, що застосовуються кухарями під час роботи з овочами, варто відзначити Накірі. Візуально він нагадує невеликий, міцний топірець, що має клинок прямокутної форми. Для зручності роботи використовують як варіант з одностороннім, так і з двостороннім заточуванням.

Для овочів також застосовується традиційний Усуба, представлений у вигляді більш важкого топірця, заточеного з одного боку для легкого різу.

Під час приготування страв, куди входять овочі та фрукти, які потребують цікавих видів нарізки, застосовують Кавамукі - короткий, важкий топірець, який має маленьке, гостре лезо.

А ось безпосередньо для приготування суші використовують ніж під назвою Сусікірі, що має незвичайне, заокруглене лезо, що дозволяє правильно розрізати інгредієнти перед подачею страви.

Коментарі