Що таке боули?
Не лише суші у Львові мають доволі великий попит, а ще й інші японські страви. Наприклад, боули,
які охоче замовляють на вечерю та обід. А якщо ви не знаєте, що це й для чого – читайте нашу
статтю.
Боул: що це таке й для чого треба
Насправді боул – це страва не стільки азійської, скільки гавайської кухні. Вони лише нещодавно
стали актуальним харчовим трендом у Європі, у той час як на островах ними харчуються доволі
давно. Кажуть, що створення боулу пов’язане безпосередньо з легендою про Будду та його чашу,
в яку його прибічники кидали шматочки їжі. Й оскільки вони були доволі бідними, то знайти у ній
можна було доступні інгредієнти та продукти.
Назва страви походить від англійського слова «bowl», що у перекладі означає «миска». Вперше
про страву дізнались, коли завітали до Гаваїв. Тоді особливо ніхто не замислювався з тим, як
правильно її готувати, й просто поєднували усі доступні інгредієнти – боби, овочі, морепродукти
тощо.
Сьогодні ж боули стали частиною раціону пересічних європейців й не тільки. Майже у кожному
ресторані можна знайти таку мисочку. Однак створити її можна й своїми руками, якщо розуміти,
які інгредієнти гарно поєднуються між собою, а ще – яка мета боулу – схуднення, підтримка ваги,
розвиток м’язів тощо.
Основні начинки для боулів
Формуючи боули, найперше обирають його основу. Це може бути один або два види каші чи
гарніру. Далі – до шести варіантів різноманітних овочів, які будуть надавати поживних речовин та
вітамінів. Додається до боулу один або два види бобів, а ще – соуси, приправи та інші інгредієнти
(в тому числі м’ясо, морепродукти та фрукти) на ваш розсуд.
Найчастіше для боулу використовують такі начинки:
Зернові: основу обирають з найбільшою увагою до деталей. Для цього використовують
рис, кіноа, кускус, сочевицю, гречку, кукурудзяну крупу тощо;
Овочі: використовуються для насичення організму корисними речовинами та соковитості
боулу. Найкраще рішення – комбінація овочів різного типу та кольору. Додайте бодай
один овоч зеленого кольору – броколі, горох, огірок тощо. Не зайвими будуть і червоні або
помаранчеві овочі – томати, морква, перець;
Зелень: важливо додати також зелень та приправи. Серед найактуальніших – шпинат та
рукола. Не зайвим буде часник з цибулею, а ще – імбир, спаржа тощо;
Тваринний білок: для більшого насичення організму можна використовувати м’ясо – в
основному куряче, рибу (тунець та лосось), або ж морепродукти – креветки, кальмари
тощо;
Бобові: до боулу часто додають різноманітні види бобових культур – квасолю, нут, горох,
каннеліні. Бобові гарно поєднуються з сочевицею та тофу;
Приправи: до таких можна віднести насіння гарбуза, кунжут, чіа тощо. До боулу часто у
якості приправи додають горіхи – арахіс, кедрові, фундук. А в якості соусів використовують
соєвий, шрирач або ж натуральний майонез.
А якщо ви шукаєте найсмачніший та найкорисніший боул у Львові – обирайте його у нашому
ресторані Суші-Го!