Японські ножі для суші

Замовляючи суші у Львові, ми отримуємо смачні, красиво оформлені страви, й рідко замислюємося над тим, як саме вони були приготовані. Сьогодні ми розповімо про головний інструмент на японській кухні – ножі, які мають таке саме значення, як меч у самурая.

Основні японські ножі для риби і морських мешканців

 

Залежно від типу і особливостей продукту можуть застосовуватися різні ножі – двосічні, з одностороннім заточуванням, топірці, клиноподібні, довгі, квадратні та інші, що полегшують життя сушистам.

Для риби

Найпопулярнішим і використовуваним є Деба. Застосовується такий інструмент для обробки риби, а саме – для відділення тушки від голови. Багато кухарів також використовують його для оброблення дрібної птиці, оскільки він здатний впоратися з незначними кісточками.

Спеціально для лосося був винайдений ніж Сакекірі, який зовні нагадує Деба, однак має більші розміри, зручні для оброблення великої тушки.

Невеликі шматки рибного філе розрізаються за допомогою Янагіба. З японської назва перекладається як «листок», а тому він має характерну, витягнуту і тонку форму, зручну для слайсинга риби.

У разі, якщо ведеться приготування з невеликих видів риби, зручніше використовувати Адзікірі – традиційний інструмент клиноподібної форми з одностороннім лезом і гострим кінчиком.

Для морепродуктів

Для кальмарів часто застосовується Ікасакі, що характеризується лезом з плавним спуском, що дозволяє здійснювати швидкий і точний різ.

Для приготування восьминога застосовують ніж Такохікі, який має незвичайну форму у вигляді гостро заточеного, витягнутого прямокутника, що використовується для максимального різу з одного боку.

Кальмари і краби можуть бути оброблені за допомогою Кайсакі – маленького інструменту, оснащеного гострим, коротким лезом для розтину панцирів та інших потреб.

Ножі для зелені та інших продуктів

 

Серед найпопулярніших ножів для суші, що застосовуються кухарями під час роботи з овочами, варто відзначити Накірі. Візуально він нагадує невеликий, міцний топірець, що має клинок прямокутної форми. Для зручності роботи використовують як варіант з одностороннім, так і з двостороннім заточуванням.

Для овочів також застосовується традиційний Усуба, представлений у вигляді більш важкого топірця, заточеного з одного боку для легкого різу.

Під час приготування страв, куди входять овочі та фрукти, які потребують цікавих видів нарізки, застосовують Кавамукі – короткий, важкий топірець, який має маленьке, гостре лезо.

А ось безпосередньо для приготування суші використовують ніж під назвою Сусікірі, що має незвичайне, заокруглене лезо, що дозволяє правильно розрізати інгредієнти перед подачею страви.

Читайте також
17
April
Найнезвичніші види суші та ролів

Суші у Львові навіть з плином часу лишаються найпопулярнішою стравою, яка допомагає внести різноманіття у звичний раціон. А якщо ви хочете знати, які оригінальні варіанти ролів існують у всьому світі – читайте далі нашу статтю.  Які роли вважаються незвичними Найбільш оригінальний варіант японських смаколиків, який можна зустріти, містить у собі шматочки тропічних фруктів. Й ні, […]

17
April
Що таке боули?

Не лише суші у Львові мають доволі великий попит, а ще й інші японські страви. Наприклад, боули, які охоче замовляють на вечерю та обід. А якщо ви не знаєте, що це й для чого – читайте нашу статтю. Боул: що це таке й для чого треба Насправді боул – це страва не стільки азійської, скільки […]

06
May
Найпопулярніші соуси в японській кухні

Замовляючи суші у Львові, варто не забувати й про соуси, адже саме від них залежить, якими фарбами заграє нова страва: чи буде вона солодкуватою, трохи кислою або ж пікантно гострою. Давайте дізнаємося, які соуси ідеально підходять для японської кухні. Соєвий соус Це універсальний соус, який використовуються для всіх суші та ролів відповідно. Він має приємний […]